Seth Morrison a jeho tím inšpirujú pri uvedeníCMH K2 stredoškolákov

Vzrušujúce veci sa rozbiehajú v Nakusp, v mestečku zovretom medzi vodami Upper Arrow Lake a horským lyžiarskym rajom Kootenay Rockies vo vnútrozemí Britskej Kolumbie. Aby mesto Nakuspbolo informované o vývoji našej CMH K2 Rotor Lodge, strávili zástupcovia CMH Heli-Skiing a športovci K2 Ski niekoľko dní poznávaním miestnych obyvateľov Nakusp.

Vrcholom akcie bolo stretnutie stredoškolákov a K2 športovcov, vrátane Setha Morrisona, Pepa Fujasa, Reggieho a Zacha Cristoa a Andyho Mahrea. Približne 150 študentov Nakuspskej strednej školy sa zišlo v hľadisku (nie menej ako cez vyučovanie), aby si vypočuli rozprávanie legendárnych lyžiarov.

Prezentácia začala otázkou, koľko detí vie lyžovať. Prihlásila sa viac ako polovica študentov, čo nie je prekvapením, vzhľadom k polohe mesta pozdĺž Prašanovej diaľnice. „Powder Highway“ bola popísaná MSNBC ako ponúkajúca “nádherný výhľad, oceány spodného prašanu neprekonateľného druhu – to všetko je súčasťou kúzla Powder Highway, zbierky pôvodných vidieckych kanadských lyžiarskych stredísk a jednej z posledných neuzavretých zimných destinácií v Severnej Amerike.” Ale iba s jediným cínovo strieborným lyžiarskym kopcom nepredstavujetunajšie lyžovanie hlavný smer, ako je tomu vo viacerých známych lyžiarskych mestách.

Ski legenda Seth Morrison to zhrnul jednoducho: “Zistite si, čo by ste v živote radi robili a držte sa toho. Na lyžovanie som sa zameralešte na strednej škole. To bolo najväčšie riziko, aké som kedy podstúpil, a zároveň najlepšie rozhodnutie, aké som kedy urobil.”

Patty Zinck, z úradu CMH Heli-Skiing v Banff, vysvetlil dôvod, prečo venovali čas na spojenie sa s miestnou komunitou: “Chceli sme oživiť vzťahy medzi mestom, CMH a partnermi z K2. Deti boli nadšené. Boli úplne unesené a vysmiate. Na stretnutí nechýbala ani miestna tlač.”

K2 rozdali dobroty, deti mali plagáty podpísané ich lyžiarskymi hrdinami. Pep a Andy plánujú užiť si deň na lyžiach s miestnymi školákmi na tunajšom kopci, taktiež kampaň na terénny park, keď sa športovci vrátia rozbehnúť to počas zimy spoločne so CMH Heli-skiing.

Seth skonštatoval: “Po prezentácii sme hovorili s niektorými deťmi a bola to zábava počúvať o tom, čo spravili pre lyžovanie. Buď sa odviezú do Nelsonu, skútrom do divočiny, alebo idú na miestny kopec s jednomiestnym vlekom – je skvelé vidieť niektorých z nich tak nadšených.”

Túto zimu bude invázia K2 v Nakusp pokračovať, K2 športovci budu smerovať do CMH K2 Rotor Lodge a pohorí Selkirk Mountain počas svojráznych výletov CMH heli-skiing:

To môže znamenať neuveriteľnú sezónu v Nakusp, a podpora mesta pri našej novej spolupráci s K2 môže byť fenomenálna. Teraz, keď len my môžeme udržať Sasquatcha pod kontrolou.

Celý článok v originálnej verzii si môžete prečítať na našom oficiálnom kanadskom blogu v anglickom jazyku: http://blog.canadianmountainholidays.com/heli-ski-blog/bid/92849/Seth-Morrison-and-team-inspire-high-schoolers-at-CMH-K2-launch