Svetové lyžovanie je v Revelstoke, BC

Východne od mesta Revelstoke na okraji Národného parku Glacier  v interiéri Britskej Kolumbii  sa vypína vrchol Mt. Fidelity. Na tomto vrchole je meteorologická stanica – najzasneženejšia meteorologická stanica v Kanade. Zaznamenáva v priemere 1471 cm (48 stôp) snehu každý rok.  Meteorologická stanica  na vrchole Mt. Fidelity zaznamenáva viac dní so snehovou pokrývkou než kdekoľvek inde v krajine a to v priemere 144 dní ročne. Niet divu, že Revelstoke a okolité hory v Columbii patria medzi najznámejšie oblasti lyžovania na Zemi.

Otvorením Revelstoke Mountain Resort v roku 2007 sa zviditeľnila táto oblasť vo svete. Oblasť ma vysoký potenciál hlavne pre lyžovanie a snowboardovanie. Najmä pre ľudí venujúcich sa  Heli-Skiingu  a pre lyžiarov milujúcich „backcountry“ je zdolávanie kanadských hôr a hlbokého prašanu veľkým potešením.

Takmer pol storočia sa podieľalo CMH Heli-Ski na vytváraní terénu v Revelstoke. Bolo naozaj zábavné sledovať  rôznych lyžiarov a snowboardistov zo sveta  a pritom si uvedomiť , že náš slogan: “svetové lyžovanie,” nie je prehnaný.

Celý článok si môžete prečítať na našom oficiálnom kanadskom blogu v anglickom jazyku: http://blog.canadianmountainholidays.com/heli-ski-blog/bid/79326/The-World-s-Greatest-Skiing-Happens-in-Revelstoke-BC