Foto Esej: Najväčší svetový lyžiarský terén

Aj keby nenasnežilo približne 20 metrov snehu každú zimu v horách Britskej Kolumbie obklopených Revelstokom v západnej Kanade, aj tak by boli prvotriednou lyžiarskou destináciou.

Najlepší spôsob ako opísať hory v Britskej Kolumbii je, že sú to dve pohoria – vysokohorské alpínske pohorie a  vysokohorská step – sediace jedna na druhej.

Celkom často zavíta búrka a zatemní vrcholce pohoria na celé dni. V týchto podmienkach by heli-skiing bolo nemožné robiť bez stromov. Stromy dávajú pilotom vrtuľníkov dostatočný vizuálny kontrast, aby im umožnil lietať aj v tých najťažších podmienkach –husté sneženie, slabá viditeľnosť a silný vietor. Práve v týchto podmienkach sa stáva heli-skiing neďaleko Revelstoke tým pravým zážitkom. Najhlbší prašan lipne na najstrmších miestach a tie isté stromy, ktoré využívajú piloti na orientáciu, dávajú lyžiarom a snowboardistom dostatočnú viditeľnosť pre zjazd.

Celý článok v originálnej verzii si môžete prečítať na našom oficiálnom kanadskom blogu v anglickom jazyku: http://blog.canadianmountainholidays.com/heli-ski-blog/bid/82681/Photo-Essay-The-World-s-Greatest-Ski-Terrain