Lyžiarska sezóna je fantastická – ale kde sú lyžiari?

Vždy sa mi zdalo, že keď boli zlé podmienky v určitom regióne vo svete na lezenie alebo surfovanie, športoví nadšenci sadli na dodávku, alebo si kúpili letenku a šli niekam inam.

Keď sú zlé snehové podmienky v svetových lyžiarskych regiónoch,  zdá sa, že sa fanúšikovia nahlas sťažujú a zabúdajú, že aj krátky výlet vás môže pripraviť na zážitky a celkovo nakopnúť  lyžiarsku sezónu.

Vždy som schovával toto pozorovanie pre seba, ale potom som čítal článok v časopise Powder  Magazin, ktorý potvrdil moju teóriu a to veľmi dramatickým spôsobom. Autor, Ryan Dunfree,  potvrdil,  že snehové podmienky sú hrozné všade v Severnej Amerike  s výnimkou Aljašky. Píše: “… rok 2012 je o konfrontácii rekordných period vysokého tlaku, dažďa, aprílových teplôt  a nestability. To je samozrejme, ak nežijete na Aljaške, v Európe a Japonsku. ”

Napodiv on odišiel z obrovského lyžiarskeho raja, ktorý sa nachádza práve na severe od hraníc USA  medzi Whistlerom a Britskou Kolumbiou. Calgary a  Alberta sa nachádzajú v jednom z najúžasnejších lyžiarskych  terénov na tejto planéte, v ktorých sa stáva, že majú neuveriteľnú zimu so snehom.

Zatiaľ čo legendárny hlboký prašan v horách Britskej Columbii v blízkosti Revelstoke je často vynikajúci  a je naozaj epický v tejto sezóne. Dokonca na východnom území v blízkosti Calgary začínajú jarnú lyžiarsku sezónu masívnym snežením. “To je určite jedna z desiatich najväčších období sneženia  a to práve v marci,” povedal Mike Moynihan z lyžiarskej oblasti  Lake Louise v tlačovej správe z Banff Národného Parku.

Celý článok v originálnej verzii si môžete prečítať na našom oficiálnom kanadskom blogu v anglickom jazyku: http://blog.canadianmountainholidays.com/heli-ski-blog/bid/83801/The-ski-season-is-fantastic-But-where-are-the-skiers