Radosť z 2 miliónov vertikálnych stôp Heli-skiing v Kottenay (Kanada)

Začiatkom tohto mesiaca mala Barb Fackelmayerova  (koordinátorka  projektu CMH) šancu si zalyžovať cez CMH v Kootenay. Vybrala  si dobrý  týždeň, keďže bol v okolí skúsený  lyžiar Baur Whittlesey, ktorý má za sebou už 2 milióny vertikálnych stôp ako heli-lyžiar CMH v Kootenay,  zároveň tam bola festivalová  atmosféra a fantastické podmienky na lyžovanie. Po výlete sa Barbara stretla s Baurom, aby jej  vyrozprával  jeho  históriu v Kottenay.

BF:  Baur, bola som fascinovaná sa dozvedieť, že lyžuješ  v CMH Kootenay už od roku 1997. Čo je to, čo ťa tu drží a motivuje stále sa vracať späť?

BW: Sú 4 veci, ktoré ma motivujú sa stále vracať do Kootenay.

1. Terén – Kootenay má všetko od  krásneho  ľadovcového  lyžovania  na strmých a hlbokých svahoch medzi  stromami a všetko medzi tým. Tam je z čoho vyberať! Každý rok chodím do Kootenay a zlyžujem vždy niečo nové. V tomto roku sme lyžovali  na horách Smokey, Pirát a  na novom  úseku Mob Creek.

2. Vodcovia – Kootenay má kontinuitu vedenia. Ja ich poznám a verím im. Oni vždy vyberajú tú  najlepšiu trasu pre celú skupinu. Sú láskaví, pozorní a naozaj milí ľudia.

3. Zamestnanci – Keď idem do Kootenay,  je to ako ísť domov. Rob Whelan, Ken Francúzsko, Cheryl, Maureen a mnohí ďalší zamestnanci sú tam niekoľko rokov a je to niečo ako rodinné stretnutie, keď sa tu vraciam každý rok.  Veľká časť každoročných heli-ski dovoleniek je o tom, že môžete prísť a uvoľniť sa a je o vás postarané týmito úžasnými  ľuďmi.

4. Každý rok spoznám nových ľudí, ktorí sa stanú skúsenosťou pre Kootenay

Celý článok v originálnej verzii si môžete prečítať na našom oficiálnom kanadskom blogu v anglickom jazyku: http://blog.canadianmountainholidays.com/heli-ski-blog/bid/83232/The-Joy-of-2-Million-Vertical-Feet-of-Heli-Skiing-in-Kootenay